Església de Santa Maria de Cadaqués
(Cadaqués - Alt Empordà)

Cadaqués - Església

Cadaqués - Església

Cadaqués - Església

Situació Església
InterèsEspecial interès Interessant
Situada al punt més alt del nucli antic, constitueix l'element més emblemàtic del municipi. Ell primer temple construït, documentat des del segle XIII, va resultar molt malmès el 1444 durant el saqueig que va patir la vila per part de pirates sarraïns. L'edifici que s'ha conservat és obra del segle XVI, feta en estil gòtic tardà, tot i que la part de la nau més propera a l'entrada és del segle XVII (Joan Marial i Aniol Costa, c1676) i la capella fonda, al mur esquerre, és del segle XVIII-XIX. Consta d'una nau única amb capelles laterals, absis poligonal de set cares i un campanar de torre de base quadrada amb el cos superior octogonal. Tot l'exterior és emblanquinat.