Cal Botes
(Vilagrassa - Urgell)

Vilagrassa - Col Botes

Vilagrassa - Col Botes (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer d'Anglesola, 10
Edifici senyorial que conserva gairebé intacta la façana original renaixentista. Va ser edificat l'any 1582 si atenem a la data gravada al timpà de la finestra principal. La casa s'estructura en planta baixa, pis i golfes i està bastida amb carreus de bona mida, ben escairats i arrenglerats. El portal és de mig punt, amb grans dovelles. Al pis principal s'obre el balcó, amb pilastres que sostenen un entaulament presidit per un frontó triangular. Al seu costat hi ha una finestra amb ampit i guardapols motllurats, ornamentada amb relleus de pinyes. Les golfes, separades amb una cornisa, es plantegen com una galeria de finestres d'arc rebaixat.

Hi ha dues inscripcions. Una dins d'un escut damunt la finestra dreta on sembla llegir-se MATEU/BICI, i l'altra al frontó del finestral on es llegeix MESTRE/MARTI.