Carrer Major
(Vilagrassa - Urgell)

Vilagrassa - Portals adovellats (Foto: Albert Esteves, 2018)

Vilagrassa - Portals mixtilinis i conopials

Vilagrassa - Portals mixtilinis i conopials (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrers d'Anglesola i de Tàrrega
El carrer Major de Vilagrassa està dividit en dos trams per la plaça Major. El tram sud pren el nom de carrer d'Anglesola mentre que el tram nord és oficialment el carrer de Tàrrega. És en aquests carrers on hi ha la major part dels edificis inclosos al Catàleg Municipal. Majoritàriament son cases de planta baixa, pis i golfes i, tot i que moltes d'elles han estat reformades i alterades en diferents èpoques, en bona part responen a les característiques arquitectòniques dels segles XVI i XVII i no són escassos els elements originals conservats, especialment els portals adovellats, els portals conopials o mixtilinis, les finestres amb guardapols i elements de tradició clàssica, propis del Renaixement.