Centre comercial Som Multiespai
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai (Foto: Albert Esteves, 2019)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Vista des d'av. Rio de Janeiro / Av. Meridiana

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Vista des d'av. Rio de Janeiro / Av. Meridiana (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Cantonada Andreu Nin / Pintor Alsamora

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Cantonada Andreu Nin / Pintor Alsamora (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Interior centre comercial

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Interior centre comercial (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Façana carrer Pintor Alsamora

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Façana carrer Pintor Alsamora (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Façana Pg. Andreu Nin

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Façana Pg. Andreu Nin (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Façana Corte Inglés. Pg. Andreu Nin

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Façana Corte Inglés. Pg. Andreu Nin (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Cantonada Rio de Janeiro / Pintor Alsamora

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Cantonada Rio de Janeiro / Pintor Alsamora (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Vista exterior Cantonada A. Nin

Barcelona - Centre comercial Som Multiespai. Vista exterior Cantonada A. Nin (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

TipusEstabliment comercial
AutorJuli Capella
Situació Passeig Andreu Nin, 51
Centre comercial, abans conegut com a Heron City, amb una superfície de 100.000 m². Dissenyat per Juli Capella i edificat el 2001 per la immobiliària Laietana.

La companyia britànica Heron Internacional es va proposar implantar grans centres de lleure a l'estil americà a Europa. L'arquitecte, però, va voler "mediterraneïtzar" el de Barcelona, segons pròpies paraules. En contrast amb la seva austeritat exterior, el projecte intenta recrear una gran plaça de poble amb vegetació i il·luminació natural, jocs de llum i color nocturns als diversos nivells, on hi ha els bars, les botigues, els cinemes ...i ponts, passarel·les, rampes i ascensors panoràmics per comunicar-los, a més d'elements de disseny singular, com una font interactiva (intervenció del públic) i una anomenada Torre dels Somnis, dotada de llum i música programades. El 2018 va iniciar una remodelació amb la renovació dels espais comercials i un cert abandonament d'aquest concepte inicial.

A tocar del conjunt comercial es va edificar el 2005 un centre de El Corte Inglés, a càrrec de l'arquitecte Roberto Suso.