Ermita de Sant Miquel
(Verdú - Urgell)

Verdú - Ermita de Sant Miquel (Foto: Albert Esteves)

Verdú - Cementiri

Verdú - Cementiri (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer de Sant Miquel, al costat del cementiri
Construïda a la fi del segle XIV, a l'època en què Verdú estava sota el domini del monestir de Poblet, l'escut del qual es troba en alguns dels capitells de la nau. Segons la tradició va ser alçada per la família Cervera en agraïment a l'ajut prestat per sant Miquel en la reconquesta de la ciutat. Està situada al costat del cementiri.

Consta d'una única nau, sostinguda per tres arcs ogivals. La portada és de mig punt, adovellada. A l'eix de la porta hi ha un campanar senzill d'espadanya.

Va resultar molt malmesa l'any 1936 i va estar molt de temps abandonada. Va ser restaurada l'any 1991.

Al Museu Episcopal de Vic hi ha un retaule de sant Miquel procedent d'aquesta església, una obra de Joan de Rua, dels anys 1483-84.