Cal Gabarró
(Verdú - Urgell)

Verdú - Cal Gabarró

Verdú - Cal Gabarró

Verdú - Cal Gabarró

Situació Plaça Major, 18
Va ser un dels casals més destacats del poble durant el segle XVIII. Es coneixia abans com Cal Miqueló. És un edifici de planta baixa, dos pisos i golfes, amb porxos d'arc de mig punt que sobresurten del primer pis generant un ampli balcó. A la llinda de la finestra principal hi ha l'any de reconstrucció (o reforma), 1762, i una frase que diu "PROTEGE Dne. HABITANTES IN ME". A la part alta del porxo hi ha un relleu amb l'anagrama dels Miqueló, que posseïen la casa almenys des del segle XVII.

Al segle XIX la casa va ser adquirida pel músic, i també sabater, Jaume Gabarró, que va exercir durant molts anys de professor de música al poble i que amb els seus fills va formar l'Orquestra Gabarrons. Un dels seus fills va fundar la coral L'Harmonia Verduniense, amb seu en aquesta casa.