Cal Mions
(Verdú - Urgell)

Verdú - Barana de Cal Mions (Foto: Albert Esteves, 2018)

Verdú - Cal Bellart i Cal Mions

Verdú - Cal Bellart i Cal Mions (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Margorell, 7
La noblesa d'aquest edifici ve donada per l'aparell constructiu, a base de carreus de pedra de qualitat, molt ben tallats i escairats, tot i que de mida irregular. Conserva algunes finestres amb el motlluratge original mentre que altres han estat modificades amb posterioritat. En una d'aquestes hi ha un medalló amb la data de 1799 i a banda i banda el nom de Joan Anton Segarra. És remarcable el forjat del balcó.

Al costat hi ha la casa de Cal Bellart, també de pedra picada, la qual segons l'historiador Ramon Boleda és "potser la més ben acabada de la vila".