Cal Talaveró
(Verdú - Urgell)

Verdú - Cal Talaveró, tram de la muralla (Foto: Albert Esteves, 2018)

Verdú - Cal Talaveró, escultura exterior

Verdú - Cal Talaveró, escultura exterior (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer de la Font, 20
Conegut també com Cal Perico, és probablement el casal més notable de Verdú. Abocat a la muralla, té la façana principal oberta al carrer de la Font, on descriu una mena de pati exterior, el Racó del Perico. La família Talaveró, vinculada al monestir de Poblet, va ser l'única autoritzada a obrir finestres a la muralla. Conserva una escalinata renaixentista, amb columnes i balustrada toscanes, il·luminada per un cimbori en forma d'hexàgon. Ha patit diverses reformes al llarg del temps. Modernament es va habilitar com a galeria i museu d'art contemporani. Les exposicions temporals es feien a l'antic estable.