Cal Ninyo
(Sant Boi de Llobregat - Baix Llobregat)

Sant Boi de Llobregat - Cal Ninyo, façana carrer Joan Bardina

Sant Boi de Llobregat - Cal Ninyo, façana carrer Joan Bardina (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorMiquel Campins
Situació Major, 43
Construït l'any 1865, és un conjunt de dues edificacions unides per uns cossos auxiliars. Un d'ells és un edifici de planta baixa i dos pisos, oberts amb balcons amb baranes de foneria. L'altre cos dona al carrer Joan Bardina. Al seu interior hi hagué un saló-cafè, un restaurant, un teatre i posteriorment un cinema, tot plegat clausurat a mitjans dels seixanta. La seva denominació prové del renom del seu propietari, Josep Elías i Basca, que el va adquirir l'any 1877. Adquirit per l'Ajuntament, l'any 1999, ha estat restaurat i rehabilitat modernament pels arquitectes Xavier Fabré i Lluís Dilmé.