Església de Santa Maria: capella del Sagrat Cor
(Verdú - Urgell)

Verdú - Església de Santa Maria, capella del Sagrat Cor

Verdú - Església de Santa Maria, capella del Sagrat Cor (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorIsidre Puig Boada (altar, mitjan segle XX)
Situació Interior de l'església de Santa Maria
Inicialment era la capella del Roser. Després de les destruccions de 1936 s'hi va instal·lar el retaule del Sagrat Cor, dissenyat per Isidre Puig Boada l'any 1953.

Concebuda com la tercera de les naus de l'església, la capella va ser construïda a l'època de l'abat Ferran de Lerín (1531-1545). Està dividida en dos trams, tots dos coberts amb volta estrellada. Cal fer esment de les claus de volta, cinc a cada tram. En una d'elles hi podem veure l'escut de l'abat Lerín (un gerro amb lliris), i en altres una àguila, un sol radiant, sant Roc mostrant la ferida al genoll, figures humanes i d'animals, entre d'altres. L'accés a la capella es fa a través d'un portal de mig punt coronat amb un frontó triangular, amb una petxina al timpà.