Plaça Major
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Plaça Major (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Plaça Major, de nit

Tàrrega - Plaça Major, de nit (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça Major
Constitueix el centre històric de la vida social targarina, amb la presència de l'església i de l'Ajuntament i ser el lloc tradicional de celebració del mercat setmanal. Per això es coneixia també amb els noms de Santa Maria, del Mercadal o del Blat. Es va empedrar l'any 1452. És probable que al mateix temps que es construïa el temple nou, a la fi del segle XVII, es reurbanitzés l'espai de la plaça, enderrocant algunes construccions antigues, desplaçant el cementiri a la plaça dels Àlbers i instal·lant-hi una xarxa de clavegueres.

També aboquen a la plaça els edificis de la Cambra de Comerç (1673) i d'una important entitat bancària. Un tram de la plaça està porticat.