Ajuntament
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Ajuntament, fotografia antiga

Tàrrega - Ajuntament, fotografia antiga (Foto: Museu Comarcal de l'Urgell)

AutorGaspar Roca
Situació Plaça Major
Hi hagué un primer edifici amb funcions d'Ajuntament situat en aquest mateix indret i alçat l'any 1440, que va ser substituït per l'edifici actual, construït entre 1673 i 1676 pel mestre de cases manresà Gaspar Roca. L'únic que es conserva de l'edifici original és la façana.

D'estructura renaixentista, està fet amb carreus ben escairats i arrenglerats, tot i que de mida diversa. La façana es distribueix en planta baixa, tres pisos i una galeria al capdamunt oberta amb tretze petites finestres de mig punt. Destaca especialment la porta, flanquejada per dues pilastres amb relleus quadrats, les quals sostenen un entaulament amb un frontó triangular partit, a l'interior del qual hi ha l'escut de la vila i la data de 1674.