Església de Sant Pere d'Altet
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Sant Pere d'Altet

Tàrrega - Sant Pere d'Altet (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Sant Pere d'Altet (Foto: Josep Salvany -Arxiu Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1916)

Situació Altet. Plaça de l'Església
L'església d'Altet té un origen medieval, que es pot recular a l'època de la repoblació posterior a la conquesta cristiana. Està documentada des de 1099.

L'edifici actual és molt més tardà i es va construir a la part baixa del poble, urbanitzada durant la segona meitat del segle XVIII. A la portada hi ha la data de 1792. És un edifici d'una sola nau, de capçalera recta, coberta amb una volta de canó que està dividida en quatre trams i reforçada exteriorment per sengles contraforts a banda i banda. Té un destacat campanar de torre adossat a la façana. Aquesta te un portal d'arc rebaixat flanquejat per dues pilastres que sostenen una cornisa damunt la qual hi ha una fornícula amb una imatge moderna del sant.