Casa Llopart
(Martorell - Baix Llobregat)

Martorell - Casa Llopart. finestra renaixentista (Foto: Albert Esteves, 2019)

Martorell - Casa Llopart, finestra gòtica

Martorell - Casa Llopart, finestra gòtica (Foto: Albert Esteves, 2019)

Situació Carrer del Pou / Plaça Major
Edifici del segle XVI, molt modificat posteriorment, que va ser propietat al segle XVIII de Marià Llopart, coronel dels exèrcits reials i cavaller de Santiago. Conserva dos interessants finestrals, un de gòtic, d'arc conopial, i l'altre renaixentista. Aquest té les mènsules esculpides amb personatges que mostren sengles escuts. El frontó mostra una cara dins d'un cercle anellat i al seu costat, dos curiosos personatges, una dona de llarga cabellera i un home nu.

En aquesta casa hi va viure Vicenç Ros i Batllevell, industrial, polític i mecenes, que va ser alcalde de Martorell. El 1940 va ser decorada amb esgrafiats per Ferran Serra. Són de temàtica pagesa: escenes de sega o de pica-moles. Van ser restaurats l'any 2011.