Arcs del carrer del Forn (El Talladell)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Arcs del carrer del Forn (El Talladell)

Tàrrega - Arcs del carrer del Forn (El Talladell) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Arcs del carrer del Forn (El Talladell) (Foto: Joan Gangolells -Invarquit.Gencat.cat-, 1982)

Situació El Talladell. Carrer del Forn
El Talladell va ser un nucli emmurallat, probablement fins al segle XVIII. Se suposa que un dels portals estava al carrer del Forn i podria estar en relació amb l'arc que encara s'hi conserva. Es tracta d'una doble arcada, amb un arc de mig punt i un altre de rebaixat, que enllaça amb la part posterior de Cal Prenyanosa. L'arc rebaixat és fruit de la restauració moderna, tal com es pot apreciar a la fotografia antiga, on s'aprecia que aquest tram de carrer estava cobert.