Castell de Claravalls
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Claravalls, Castell, escut del portal

Tàrrega - Claravalls, Castell, escut del portal (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Claravalls, Castell (Foto: Josep Salvany -Arxiu Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1916)

Situació Claravalls. Carrer del Castell
Claravalls està documentat des de l'any 1099, en l’acta de consagració de l’església de Santa Maria de Guissona. El seu castell és esmentat l'any 1116. Durant la segona meitat del segle XII n'era el seu senyor Bernat de Fluvià, al segle XV, Galceran Sacosta, i al XVI Joan Ferrer. Degué ser en aquella època quan, perduda ja la seva funció defensiva, es va transformar en un palau residencial, transformat durant els dos segles següents i habilitat modernament com habitatge residencial. Es conserven diverses finestres amb guardapols motllurats i un portal amb un escut heràldic amb garbes de blat i puntes de llança, i una flor de llis al mig, pertanyent a la família Ferrer,