Casa al carrer de l'Església, 1 (Claravalls)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Claravalls, carrer Església, 1 (façana de la plaça Major)

Tàrrega - Claravalls, carrer Església, 1 (façana de la plaça Major) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Claravalls, carrer Església, 1 (detall)

Situació Claravalls. Carrer de l'Església, 1
Casal situat a la mateixa muralla, amb façanes a la plaça Major i al carrer de l'Església, just al costat de l'antic portal medieval. La porta original dóna a aquest carrer i quedava, per tant, integrada dins el clos murat. És un portal adovellat, de punt rodó. Al segle XVI es degueren obrir les finestres que encara conserven el guardapols motllurat, una al mateix carrer de l'Església i una altra oberta a la muralla, i ara tapiada. Cap a la fi del segle XVIII es van fer noves reformes, entre elles l'actual balcó que dóna a la plaça i que té inscrita la data de 1792.