Ermita de la Mare de Déu dels Arcs (Claravalls)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Ermita de la Mare de Déu dels Arcs (Claravalls)

Tàrrega - Ermita de la Mare de Déu dels Arcs (Claravalls) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tàrrega - Ermita de la Mare de Déu dels Arcs (Claravalls), estela discoïdal

Tàrrega - Ermita de la Mare de Déu dels Arcs (Claravalls), estela discoïdal (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Claravalls. Plaça de la Ravaleta
Construïda l'any 1739 sobre les restes d'una església més antiga que ara la capella del fossar parroquial. És un edifici de nau única, coberta amb volta de canó, amb façana senzilla de pedra on s'obre un ampli portal de mig punt i una petita rosassa. S'hi venera la imatge de la Mare de Déu dels Arcs, d'alabastre, del segle XIV (l'actual és una reproducció de l'original perdut l'any 1936). Darrera la nau hi ha la sagristia, més baixa. Als voltants de l'ermita hi ha algunes esteles discoïdals aprofitades en l'enjardinament de l'entorn.