Casa Antoni Terés
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Casa Antoni Terés

Tàrrega - Casa Antoni Terés (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Piques, 1
La família Terés, originària de Pira (Conca de Barberà) es va instal·lar a Tàrrega al segle XVII mitjançant els germans Baltasar i Josep Terés, que foren l'origen de les dues branques, sovint enfrontades, de la nissaga dels Terés a Tàrrega. Un net d'en Josep, Antoni Terés (1703-1777) va ser notari de la vila i es va casar amb Raimunda Lloses, també filla de notari. L'any 1748 van fer construir aquest important casal, a la cantonada entre el carrer de les Piques i el de Vilanova. És un edifici de dimensions notables, amb les obertures emmarcades amb pedra i un portal motllurat, de llinda recta, on hi ha inscrit el nom del propietari i l'any de construcció.

L'immoble esdevingué de propietat municipal als anys 70, albergant el Museu Comarcal de l'Urgell (actualment a Cal Perelló). Després d'unes reformes, es reinaugurà l’any 1984 com a Casa de Cultura.