Cementiri de Sant Andreu: panteó Fàbrega
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Panteó Fàbrega (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Panteó Fàbrega

AutorJuli Maria Fossas / Ramon Ribera (m.o.) / José Carrera (m.o.)
Situació Cementiri de Sant Andreu
Panteó-capella modernista d'inspiració romànica, realitzat amb carreus de pedra de Montjuïc i escales de marbre.

Crida l'atenció l'encreuament entre els pilars frontals de les cantonades, que sobresurten de la cornisa (exercint de gàrgoles), i la línia de la teulada, que baixa formant una altra pilastra lateral. La porta és d'arc de mig punt, sostinguda per columnes helicoidals, i s'envolta dels motius escultòrics comuns a aquest tipus d'obra.

Cal remarcar, però, dos elements com són el grup de figures exemptes -un àngel, sense ales ja, i dos infants nus, referència a les ànimes dels difunts- i el peveter, de ferro forjat, com la reixa, decorada amb temes vegetals i fantàstics (dracs).