Cementiri de Sant Andreu: panteó Guardiola
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Panteó Guardiola

Panteó Guardiola (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

AutorMelcior Viñals Muñoz
Situació Cementiri de Sant Andreu
Panteó de cap a 1913, en neogòtic flamíger. El seu coronament ha desaparegut: segons els plànols, estava constituït per una alta torre amb creu al cim i fins pinacles sobre els pilars motllurats.

La peça mostra tres façanes plantejades de manera similar- amb capcer flamíger la principal i les laterals i coberta de volta- i amb absis extern de coberta piramidal, la posterior.

Als laterals, veiem rosasses amb cercles inscrits i al davant, una rica ornamentació- columnes, arc apuntat amb frondes i gablet, tot farcit d'escultura amb temes florals- que envolta el timpà amb un relleu de l'episodi de la resurrecció dels morts cisellat en marbre. Entremig, el nom del propietari amb lletres goticistes i, sota, dos àngels custodis que ho sustenten tot.