Cementiri de Sant Andreu: sepulcre Vintró
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Sepulcre Vintró (Foto: Graciel·la Vidal, 2018)

Sepulcre Vintró

AutorSimó Cordomí
Situació Cementiri de Sant Andreu
Aquest sepulcre mostra un estil modernista ple, de formes corbes i suaus, amb referències egípcies, que en el projecte no eren tals: l'escultura del frontal era una calavera amb una corona i una dalla, a la manera d'una "vanitas", que reblaria el missatge inscrit al banc lateral: La mort tot s'ho emporta. Només Crist dóna llum.

En pedra de Montjuïc, forma una volta rebaixada que és el coronament extern del cenotafi amb l'hipogeu soterrat. Sobre la reixa, la part superior d'una figura ajaguda guarnida amb els atributs que l'identifiquen com a egipci, protegeix amb els braços estesos la sepultura. Dos ratpenats, les lletres alfa i omega, la decoració floral... són elements de simbologia funerària presents aquí, com en altres tombes de l'entorn.

A l'altre extrem, veiem una creu potençada sota de la qual hi ha el nom del propietari amb cal·ligrafia gòtica.