Cementiri de Sant Andreu: sepulcre Oriol
(Barcelona | Porta - Barcelonès)

Sepulcre Oriol

Sepulcre Oriol

AutorSimó Cordomí
Situació Cementiri de Sant Andreu
La tomba de la família Oriol, la inscripció de la qual ha desaparegut, és contemporània i de tipologia similar a la Vintró. Va ser projectada per Simó Cordomí Carrera (Olot, 1868 - 1937). Els germans Toda i Feixe van ser els constructors.

De pedra de Montjuïc, la capçalera és una rocalla de la qual emergeix la creu de ferro forjat, dissenyada com si fos un element vegetal. De ferro és també la tanca que rodeja la peça, de línia sinuosa, puntejada amb peveters. El frontal pren forma de volta apuntada i ressaltada, acabada amb grossos volums ondulants. En relleu, decoració floral i llegendes en lletra gòtica.