Església de la Mare de Déu de l'Assumpció (La Figuerosa)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Església de l'Assumpció de la Figuerosa

Tàrrega - Església de l'Assumpció de la Figuerosa (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació La Figuerosa. Plaça de l'Església
Església construïda entre els anys 1865 i 1869. Feta amb pedra de qualitat ben treballada i amb l'austeritat ornamental pròpia del neoclàssic. La façana principal està composta de tres trams. Al tram inferior hi ha la portada, oberta amb un arc escarser motllurat on hi ha la data de 1865 i coronada amb un frontó triangular nu. Hi ha un tram intermedi amb un semicercle que emmarca un òcul i el tram superior, també obert amb un òcul, en forma de frontó triangular, a joc amb la portada. Interiorment és un temple de tres naus, amb transsepte i cimbori, separades per grans pilastres que sostenen la volta de canó. El campanar adopta una planta poc freqüent, rectangular amb les cantonades arrodonides. Està coronat per una cornisa motllurada i un terrat amb balustrada.