Ca l'Ortís (La Figuerosa)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Ca l'Ortís (La Figuerosa)

Tàrrega - Ca l'Ortís (La Figuerosa) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació La Figuerosa. Carrer de Dalt, 19
És un dels casals més notables de La Figuerosa, restaurat modernament i habilitat com a casa de turisme rural. Està situada a sota mateix de l'antic castell i conserva elements arquitectònics que van del segle XVI al XIX. Segons explica la pàgina web de la casa: "ca l’Ortís presenta les característiques típiques d’una casa forta de pagès amb diversos estables, cubs de vi i de gra, piques d’oli, un celler excavat a la roca, corral, trebols de lloses de pedra, arcs i, fins i tot, una cisterna també excavada a la roca de 9 metres de profunditat". Com a singularitat cal destacar l'arc de pas que permet la comunicació entre les cases deixant obert el carrer. És un arc apuntat recobert de maó vist.