Església de Santa Maria (La Figuerosa)
(Tàrrega (terme) - Urgell)

Tàrrega - Església de Santa Maria (La Figuerosa)

Tàrrega - Església de Santa Maria (La Figuerosa) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació La Figuerosa. Carrer del Ventserè
Necessita intervenció urgent
L'església de la Figuerosa és esmentada des de l'any 1098 però no és segur de que estigués situada a l'indret on ara hi ha les restes de Santa Maria. Es conserva la portada de mig punt, adovellada, un finestral també de mig punt, l'arc apuntat de la coberta i la línia d'imposta de l'interior de la nau. L'absis es troba integrat al mur que limita amb la rectoria. L'antic cementiri annex és avui un parc infantil. Les restes conservades permeten datar la construcció cap a la segona meitat del segle XIII, en un moment de transició entre el romànic i el gòtic.

Actualment (2018) es troba en un estat ruïnós, amb l'interior envaït per la vegetació, tot i que el mur on hi ha la porta ha estat apuntalat amb una estructura metàl·lica per evitar que caigui.