Casa Segarra
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Casa Segarra, detall

Tàrrega - Casa Segarra, detall (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorAlexandre Soler March
Situació Carme, 29
Va ser promoguda per Josep Maria Segarra i Vives, que l'any 1910 va adquirir una antiga casa en aquest solar i la va fer enderrocar per construir-ne l'any següent una de nova. Tot i que a l'interior hi ha elements clarament modernistes, la façana no s'expressa gairebé gens en aquest estil.

Consta de planta baixa i dos pisos, amb el pis superior obert a manera de galeria i una tribuna poligonal al centre del pis principal. Cal ressaltar el relleu de pedra que presideix la porta, amb la Mare de Déu entronitzada amb el Nen a la falda, envoltats d'àngels cantors. També és destacable el voladís, molt sobresortit, sota del qual hi ha una franja de ceràmica blava que remata el pis superior.

Tres pintures anònimes del segle XVIII i una escultura d'Agapit Vallmitjana (XIX), totes de tema religiós, pertanyents a aquesta casa, han estat donades al Museu de Tàrrega. Dues de les pintures van ser regalades pel mateix arquitecte a la seva neboda Purificació quan aquesta es va casar amb Josep M. Segarra Vives. L'escultura, una Verge, presidia la capella domèstica.