Edifici Càrcer-Sobies (I)
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Edifici Càrcer-Sobies (I)

Tàrrega - Edifici Càrcer-Sobies (I) (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorJosep Coll Vilaclara
Situació Santa Anna, 10
Projectat l'any 1902 i construït tres anys després, és un dels edificis més plenament modernistes de Tàrrega. Consta de planta baixa i pis, amb una façana allargada, de quasi 30 m. Les obertures estan emmarcades amb maó vist policrom i moltes d'elles són d'arc de ferradura, d'inspiració islàmica. Paraments i balcons estan recoberts de tota mena de materials: maó, ceràmica, pedres de diversos tipus, esgrafiats, ferro forjat, amb una bigarrada policromia que li confereix un aspecte fantasiós. Algunes alteracions, com el muret del coronament o les efectuades per als locals comercials, han desdibuixat una mica el seu aspecte original. Va ser restaurada l'any 2008.

El seu promotor, Enric de Càrcer i de Sobies (1852-1921) va ser un personatge molt actiu -i polèmic- dins la vida social i cultural targarina. A finals del segle XIX havia estat alcalde i president de la Diputació de Lleida.