Parc de Sant Eloi: creu dels escolapis
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Parc de Sant Eloi - Creu dels escolapis (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusCreus monumentals
AutorJosep Castellana Sangrà
Situació Parc de Sant Eloi
Monument inaugurat l'any 1961 a l'extrem de ponent del parc, en uns terrenys cedits per Vicenç Orobitg i Bonaventura Monjo. Commemora l'arribada dels escolapis a Tàrrega i el sacrifici dels pares morts l'any 1936. La creu va ser feta per l'antic alumne Josep Castellana i ell mateix en va fer la restauració l'any 1993, quan es va substituir la creu de ferro malmesa pel pas dels anys per una altra, amb el pedestal i el fust de pedra, a la qual es va incrustar la làpida antiga. També es va construir l'escalinata i la placeta on s'ubica el monument.