Ateneu
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Ateneu

TipusAteneus i centres socials
AutorAdolf Florensa Ferrer
Situació Plaça del Carme, 14
L'entitat va ser fundada l'any 1919 -hereva del Patronat de Sant Jordi- i dos anys després començà a recaptar fons per construir un teatre, el qual finalment es va inaugurar l'any 1923. Acollia l'Orfeó Nova Tàrrega i una orquestra, les representacions teatrals, balls i cinema.

El projecte de Florensa és el d'un complex amb un gran teatre, sala d'assaig, biblioteca, cafè i billars, pati frontal i façana amb ornamentació neorenaixentista, que es veu reduït pel cost. L'any 1964 es va enderrocar el primitiu edifici de l'Ateneu i al seu lloc es va construir la cafeteria. Trenta anys després, l'any 1994, es va construir la nova façana i l'any 2000 Josep Minguell va realitzar les pintures murals del vestíbul.