Casa del raval de Sant Agustí, 4
(Tàrrega (vila) - Urgell)

Tàrrega - Raval de Sant Agustí, 4

Tàrrega - Raval de Sant Agustí, 4 (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Raval de Sant Agustí, 4
L'interès d'aquest edifici radica en el fet que es va construir aprofitant materials procedents del derruït convent de Sant Agustí, situat en aquest mateix indret. Veiem que els carreus estan molt ben tallats i fins i tot hi ha un capitell encastat, amb la figura d'un àngel.

El convent, que havia estat inicialment dels franciscans, va ser cedit a l'orde agustinià l'any 1599 i en aquella època es degué reconstruir, si més no parcialment, l'edifici que es trobava en un estat molt precari. La seva situació, a la mateixa riba del riu Ondara, propiciava que les riuades l'afectessin sovint. Va ser subhastat després de la desamortització i, a causa dels saquejos i els aiguats de 1874, va acabar derruït i enrunat. De l'any següent és aquesta casa, que n'aprofità els carreus, utilitzats també per fer els murs de contenció del riu. Alguns elements ornamentals es poden trobar incrustats en algunes cases del poble.