Sepulcre de Gispert de Guimerà
(Ciutadilla - Urgell)

Ciutadilla - Església de Sant Miquel, sepulcre de Gispert de Guimerà

Ciutadilla - Església de Sant Miquel, sepulcre de Gispert de Guimerà (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Interior de l'església de Sant Miquel
A una de les capelles laterals de l'església de Sant Miquel de Ciutadilla es conserva el sepulcre gòtic de Gispert de Guimerà, del segle XIV. La caixa, suportada per caps de lleons, mostra l'escut dels Guimerà repetit set vegades. La tapa mostra la imatge jacent del cavaller, abillat amb la cota de malla, perpunt enconxat i capmall. Porta un escut i les mans entrecreuades sobre l'espasa.

Cal no confondre aquest sepulcre i el que es conserva al MNAC procedent del desaparegut convent del Roser de Ciutadilla, també d'un Gispert de Guimerà, però en aquest cas, de mitjan segle XVI.