Creu de terme de Ciutadilla
(Ciutadilla - Urgell)

Ciutadilla - Creu de terme

Ciutadilla - Creu de terme (Foto: Albert Esteves, 2018)

Ciutadilla - Creu de terme antiga (desapareguda)

Ciutadilla - Creu de terme antiga (desapareguda) (Foto: Joan Roig Font -Arxiu Fotogràfic C.E.C.-, 1914)

Ciutadilla - Creu de terme antiga (desapareguda) (Foto: Josep Salvany -Fons Salvany, Biblioteca de Catalunya-, 1917)

TipusCreus monumentals
Situació Carretera L-234 a Passanant, km 1
A la vora de la carretera de Passanant, prop del poble, hi ha una creu de terme de factura moderna, probablement dels anys cinquanta, de concepció senzilla, amb el Crist a una cara i la verge a l'altra, i l'escut medieval dels Guimerà al capitell.

Dissortadament, es va perdre una creu renaixentista que només podem evocar en algunes fotografies antigues, com ara les de 1914 i 1917.