Cal Freixador
(Ciutadilla - Urgell)

Ciutadilla - Cal Freixador

Ciutadilla - Cal Freixador (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Major, 8
Segons indica l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic, aquesta casa va ser adquirida per la família Freixador als anys quaranta del segle XX. Abans pertanyia a la família Tarrés.

És un casal d'estètica renaixentista, fet amb pedra irregular, tret de l'emmarcament de les obertures, on els carreus estan ben tallats. Les finestres tenen guardapols motllurats de formes diverses, una amb frontó quadrat i escut, una altra amb arquet conopial i l'altra amb frontó semicircular; totes elles amb mènsules esculpides als extrems. S'ha perdut el portal original, els actuals són de factura contemporània.