Cal Gassol
(Anglesola - Urgell)

Anglesola - Cal Gassol

Anglesola - Cal Gassol (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Major, 7
Va pertànyer als Erill, que havien emparentat amb els Anglesola al segle XV. Posteriorment va passar a mans de la família Gassol, d'on li ve el nom, i actualment és propietat municipal. La casa està construïda amb carreus molt ben tallats. La planta baixa té amb tres portals, adovellat el central i de llinda recta els altres dos. Una cornisa separa la planta noble, oberta amb conc finestrals rectangulars, un d'ells transformat en balcó. Sota la teulada hi ha les golfes, amb una galeria d'arcs de mig punt entre columnetes, típica dels casals renaixentistes del segle XVI.

A l'interior es conserva el forn de pa, els cubs per a l'oli, les quadres per als cavalls i els cellers, un d'ells amb un cup per al vi d'importants dimensions. També es mostra una àmplia col·lecció d'eines del camp.