Església de Santa Cecília (El Tarròs)
(Tornabous - Urgell)

Tornabous - Santa Cecília del Tarrós (Foto: Albert Esteves, 2018)

Tornabous - Santa Cecília del Tarrós, imatge a la façana

Tornabous - Santa Cecília del Tarrós, imatge a la façana (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació El Tarròs. Plaça de Santa Cecília
Tot i que el poble del Tarròs és esmentat des de l'any 1080, l'església no està documentada fins al segle XIV.

D'aquella primitiva capella romànica no en resta cap vestigi. L'edifici actual és de transició entre l'estil gòtic i el renaixentista. Va ser edificat entre els anys 1515-1540. Consta d'una nau, amb capelles laterals, dividida en cinc trams i coberta amb volta de canó apuntada Té una portada rectangular, mot austera, capçada amb una fornícula on ara hi ha una imatge de la santa. Adossat a la façana hi ha el campanar de planta quadrada que esdevé octogonal al cos superior.

L'advocació de santa Cecília és fruit de la pertinença del poble al monestir de Santa Cecília d'Elins (Alt Urgell) fins al 1383.