Mas d'En Cisa
(Sentmenat - Vallès Occidental)

Mas d'en Cisa

Mas d'en Cisa (Foto: Joan Sánchez Sabé, 2006)

Situació
És un edifici rectangular de dues plantes i tres crugies, de les quals la central és la més ampla. Té un cos transversal situat al darrere de l'edifici, de construcció posterior. La coberta és a dues vessants amb el carener perpendicular a la façana. La composició funcional ve determinada per dues sales superposades que comuniquen les diferents dependències de la masia. Les sales es comuniquen per una escala situada a l'extrem oposat a l'entrada. Les finestres de la façana principal són de pedra esculpida. Manté el pati tancat.

A final del segle XII, era establert com a mas Vilar i apareix com mas d'En Cisa el segle XV. Formava part del territori del Condal.