Església de Sant Feliu de Boada
(Palau-sator - Baix Empordà)

Palau-sator - Església de Sant Feliu de Boada (Foto: Albert Esteves, 2018)

Palau-sator - Església de Sant Feliu de Boada (7)

Palau-sator - Església de Sant Feliu de Boada (7) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Sant Feliu de Boada. Plaça de l'Església
InterèsEspecial interès Interessant
Està documentada des de l'any 1017 (sancto Felice quem dicunt Buada). En aquell temps pertanyia al monestir de Banyoles. D'aquell edifici romànic es van trobar alguns vestigis adossats a la part baixa de l'absis, actualment desapareguts. L'edifici actual és un temple fortificat, obra dels segle XVI, d'estil gòtic tardà. Consta d'una nau, amb capelles lateral, coberta amb volta de creueria i capçada amb un absis poligonal. El portal està constituït per arquivoltes apuntades, amb el timpà llis, i un guardapols també ogival rematat amb mènsules esculpides, una de les quals encara es conserva força bé i mostra la figura d'un animal fantàstic. La façana està coronada amb un campanar de paret de quatre obertures, amb restes d'un matacà i un comunidor adossat a un dels costats.