Pintures romàniques de Sant Pau de Fontclara
(Palau-sator - Baix Empordà)

Palau-sator - Pintures romàniques de Sant Pau de Fontclara

Palau-sator - Pintures romàniques de Sant Pau de Fontclara (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Fontclara. Interior de l'església de Sant Pau
A l'interior de l'absis i a l'arc triomfal de l'església de Sant Pau de Fontclara es conserven en part les pintures romàniques datades a començament del segle XIII, restaurades modernament. L'any 1940, quan van ser descobertes, es va fer una primera intervenció poc respectuosa amb l'original, corregida amb la restauració de 2007.

Les pintures estan presidides per una imatge de Déu en majestat incís dins d'una mandorla, envoltat pels símbols dels evangelistes. A sota hi ha les figures assegudes dels apòstols, amb sant Pere i sant Pau al centre. La resta són escenes de la vida de sant Pau. A la clau de l'arc hi ha un Agnus Dei i a l'intradós els vint-i-quatre ancians de l'Apocalipsi.