Can Galceran de Vall (Can Ribes-Club de Tennis)
(Montgat - Maresme)

Montgat - Can Galceran de Vall (Can Ribas)

Montgat - Can Galceran de Vall (Can Ribas) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Montgat - Can Galceran de Vall (Can Ribas) (Foto: Albert Esteves, 2007)

Situació Avinguda Jordana
Antiga casa dels masovers de la desapareguda casa senyorial de Can Ribes. És un edifici de planta i pis, amb teulada a dues aigües. El pis té una galeria amb tres arcs de mig punt a una banda. Just a sota hi ha el portal adovellat de punt rodó. Sota el carener hi ha un rellotge de sol modern.

Segons la informació recollida per Abelard Chimisanas, "el cognom Galceran el trobem a Tiana des del XV en que apareix en els fogatges del 1448, malgrat que no s'especifica si és tracta de Can Galceran de Dalt o can Galceran de Vall, també conegut com Mas Martí o can Galceranet, tot i que probablement el Galceran de Vall tingui el seu origen en un fadristern dels de Dalt, encara que aquest punt no s'ha pogut contrastar documentalment".