Casa del Batlle
(Vielha e Mijaran | Vilac - Val d'Aran)

Vilac - Casa del Batlle

Vilac - Casa del Batlle (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Plaça dera Carrèra, 1
Çò des de Baile, o Pedebaile, devia ser la residència dels batlles de Vilac, de la poderosa família dels De Miquel. Aquest fet el testimonia la làpida funerària que ara que serveix de pedrís, al costat de la porta, on es pot llegir o deduir Ulldecona / Miquel de Miquel, 1722. L'Inventari del Patrimoni remarca la vinculació dels De Miquel amb Ulldecona (Montsià) a través del reverend Llorenç de Miquel, canonge de Tortosa, mort l'any 1705, retirat a l'ermita de l'Artiga de Lin. La casa, ara habilitada com a pensió, ha estat molt modificada en època moderna.