Església de Sant Esteve: la portada
(Vielha e Mijaran | Montcorbau - Val d'Aran)

Montcorbau - Església de Sant Esteve, cippus romà a la portada (Foto: Albert Esteves, 2018)

Montcorbau - Església de Sant Esteve, crismó a la portada

Montcorbau - Església de Sant Esteve, crismó a la portada (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer de Sant Estèue
Portada complexa que va substituir la porta original romànica, l'any 1701. Una làpida commemora la data i esmenta els cognoms dels seus promotors. La porta és rectangular, motllurada, i està presidida per una làpida amb el relleu d'una mitra episcopal. Al capdamunt, un timpà partit que enclou una fornícula amb un petit entaulament de frontó semicircular. Als extrems del mur on hi ha la porta es van encastar dos interessants elements molt més antics. A un costat un cippus o làpida funerària d'època romana. I a l'altre cantó, un crismó medieval, flanquejat per una creu i una flor inscrita dins d'un cercle. Al mateix nivell hi ha uns caps que devien formar part de l'obra romànica.