Casa i borda dels Ponin
(Vielha e Mijaran | Montcorbau - Val d'Aran)

Montcorbau - Borda dels Ponin (Foto: Albert Esteves, 2018)

Montcorbau - Borda dels Ponin, detall

Montcorbau - Borda dels Ponin, detall (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrer Sant Estèue, 2
La casa (Çò des de Ponin) i la borda estan situades una a cada banda de carrer. Ha estat propietat de la família Cuny Sambeat, de gran arrelament a la Vall. La casa de planta, pis i golfes (humarau), té la cantonera escapçada per donar més amplada al carrer. La borda aprofita el desnivell del solar per aconseguir entrades independents a l'estable i al paller, a peu pla, amb un corral a davant tancat per un portal i un mur. En la reforma duta a terme l'any 1960 s'hi va encastar una pedra amb una estrella i una figura esquemàtica, probablement una estela d'origen romà. Sembla d'època medieval una altra pedra aprofitada en una cantonera.