Església del Carme
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Capella del Carme

Palamós - Capella del Carme (Foto: Albert Esteves, 2018)

AutorMiquel Basart, m.o.
Situació Carrer Mossèn Miquel Costa, 27
Va ser construïda per voluntat testamentària de Mossèn Miquel Costa, que va morir l'any 1768, i va ser concebuda com a capella de l'hospital dels pobres. Va ser construïda entre 1768 i 1771 pel mestre de cases Miquel Basart. L'hospital va ser destruït per uns bombardeigs durant la guerra Civil, però la capella va quedar intacta.

És un edifici d'una sola nau, de planta rectangular coberta amb volta de canó, absis carrat amb cambril i capelles laterals. Al frontis hi ha la portalada, amb dues pilastres que sostenen un entaulament de frontó triangular partit i fornícula al timpà. Al capdamunt hi ha un petit campanar d'espadanya.

L'any 1999 passa a ser de titularitat municipal i actualment és la seu de l'espai d'Art Ezequiel Torroella i Centre d'Interpretació del Patrimoni Local.