Cases d'obrers
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Cases d'obrers

Palamós - Cases d'obrers (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Carrers Riera d'Aubí, 2-90 - López Puigcerver, 88-135
Durant les darreres dècades del segle XIX i les dues primeres del XX es va desenvolupar a Palamós una poderosa industria dedicada a la fabricació de taps de suro que va donar feina a milers de treballadors que arribaren a la vila procedents de tota Espanya. Les dues grans empreses sureres palamosines eren Martí Montaner y Cia (fundada l'any 1889) i Corchera Internacional (fundada l'any 1907 amb el nom de Berthon y Delibes).

Això va comportar la creació de barris obrers promoguts per les pròpies empreses per als seus treballadors. Són casetes entre mitgeres, molt senzilles, d’una sola planta amb la porta i el passadís enmig i habitacions als costats, amb una petita eixida a la part posterior. Algunes illes de cases, especialment als carrers Riera d'Aubí i López Puigcerver, encara conserven la seva estructura urbanística amb poques modificacions.