Escola de la Vila
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Escoles Municipals (Foto: Marc79, 2012)

TipusEdifici escolar
AutorRafael Sánchez Echevarría
Situació Carrer Foment, 18-20
L'adquisició dels terrenys per edificar una escola pública a Palamós es duu a terme a partir de l'any 1924. Hi hagué un primer projecte de l'arquitecte Enric Catà, però no es va arribar a concretar. Finalment l'Ajuntament va adquirir uns nous terrenys i es va realitzar un nou projecte, a càrrec de Rafael Sánchez Echevarría. La construcció es va iniciar l'any 1931 i es va enllestir dos anys després. L'edifici, de grans proporcions i estructura simètrica, s'emmarca dins l'estil classicista de les escoles públiques noucentistes. Hi havia l'escola de nenes, que ocupava la part dreta de l’edifici, i la de nens, que era a la part esquerra. Durant la Guerra Civil es va construir un refugi antiaeri al pati de l'escola.