Rafal del Port (Museu de la Pesca)
(Palamós - Baix Empordà)

Palamós - Rafal del Port (Museu de la Pesca)

Palamós - Rafal del Port (Museu de la Pesca) (Foto: Albert Esteves, 2018)

Situació Moll Port
A començament del segle XX es va iniciar el projecte de renovació del port de Palamós. Les obres es van iniciar l'any 1902 per donar cobertura a l'augment del tràfic comercial portuari, molt lligat a la indústria surera (en aquella època es va arribar als 500 vaixells anuals). Uns quants anys més tard, l'any 1935, es va construir aquest rafal o magatzem, on també se subhastava el peix. Un bombardeig el va destruir l'any 1937 i pocs anys després (1944) va ser reconstruït.

L'any 1999 la Generalitat va cedir l'edifici a l'Ajuntament que el va convertir en l'actual Museu de la Pesca, inaugurat l'any 2002. El Museu acull una exposició permanent, mostres temporals i promou conferències, tertúlies, jornades i publicacions vinculades a la difusió del patrimoni social, tècnic, històric i natural relacionat amb el món pesquer.