El poble d'Arròs
(Vielha e Mijaran | Arròs - Val d'Aran)

Arròs - Abeurador i safareig (Foto: Albert Esteves, 2018)

Arròs - Safareig petit

Arròs - Safareig petit (Foto: Albert Esteves, 2018)

Arròs - Panoràmica del poble

Arròs - Panoràmica del poble (Foto: Juli Soler Santaló -Arxiu Fotogràfic Centre Excursionista de Catalunya, 1907)

Situació Trencall al km 169 de la ctra N-230
InterèsEspecial interès Interessant
Va ser cap de municipi fins a la seva integració a Vielha e Mijaran, l'any 1970. Al segle XIII tenia cònsols propis que assistien als Consells Generals de la Vall. El poble està situat damunt la riba dreta de la Garona, prop de la carretera de França. Els carrers, costeruts, pugen muntanya amunt des de la plaça on hi ha l'església, un edifici del segle XIV amb un campanar tardà molt característic, fins a la part més alta, on hi ha la capella del Pilar. Des d'allà, un camí s'enfila cap a la capella romànica de Sant Joan d'Arròs. L'edifici més emblemàtic del poble és la casa Ademar, ara seu de l'Arxiu General.