Creu de la Santa Missió
(Vielha e Mijaran | Vila - Val d'Aran)

Vila - Creu de la Santa Missió, pedra encastada al mur

Vila - Creu de la Santa Missió, pedra encastada al mur (Foto: Albert Esteves, 2018)

TipusCreus monumentals
Situació Carrer Penicha
A la corba que forma un dels carrers amb més pendent del poble trobem un mur de pedra amb una capelleta formada per una fornícula, on hi ha la imatge, i al capdamunt una creu de ferro forjat. Als peus de la creu hi ha escrit Santa Missió, 1951.

Les "santes missions" eren prèdiques efectuades per religiosos en unes jornades concretes, amb l'objectiu d'adoctrinar els fidels. Després de la Guerra Civil van ser especialment promocionades i sovint esdevenien actes d'exaltació del nacionalcatolicisme. Era costum construir una creu com a testimoni de l'esdeveniment.

Al mur on hi ha la creu va ser encastada una pedra amb la data inscrita de 1717 i dibuixos geomètrics. Desconeixem la seva procedència.