Església de Sant Miquel: Crist de Mijaran
(Vielha e Mijaran | Vielha - Val d'Aran)

Vielha - Església de Sant Miquel, Crist de Mijaran (Foto: Albert Esteves, 2018)

Vielha - Església de Sant Miquel, Crist de Mijaran (recreació)

Vielha - Església de Sant Miquel, Crist de Mijaran (recreació) (Foto: cartell in situ)

Situació Interior de l'església de Sant Miquel
Procedent de la derruïda església de Santa Maria de Mijaran, s'exposa a l'interior de Sant Miquel l'únic fragment conservat d'un davallament romànic, del segle XII, atribuït al Mestre d'Erill. Es tracta d'una talla sobre fusta de la figura de Crist, en el moment de ser baixat de la Creu, de la qual es conserva només la part superior, sense braços, amb la mà de Josep d'Arimatea agafant-li el tors. Formava part d'un Davallament amb moltes més figures, tal com s'exposa a la recreació que adjuntem. La figura mostra una execució depurada, de tall enèrgic i segur, amb els trets molt ressaltats, i alhora una extraordinària delicadesa en el tractament dels detalls, com els cabells i la barba. Es considera una de les peces més importants de l'escultura romànica catalana.